Házi mogyoróvaj

Régóta szeretnék mogyoróvajat késziteni hiszen sok dologhoz nagyon jó. Ha tudtam volna,hogy ennyire egyszerű akkor nem húztam volna eddig☺️😋

Íme a recept:

0,5 kg földi mogyoró
Egy erős turmixgép
Kicsi befőttes üveg olyan lekváros vagy mézes

A mogyorót öntsd egy tepsire és 170 fokon piritsd meg. 
Utána szed ki melegen konyharuhára és takard be hagyd úgy pár percig és dörzsöld le róla a héját. 
Ha szerencséd van hozzá juthatsz héj nélkülihez.
Utána tedd be a turmix vagy apritó gépbe inditsd el többször kanálal tapogasd le jól összeálljon és igy krémmé válik hamarabb. Ne feledd többször állitsd le a gépet ha sokáig csinálod tiszta krém lesz ha nem akkor darabos lesz.
Sütibe,turmixba és magába is isteni ha szereted tegyél bele kicsi sót vagy kakaóport.

Íme:







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon