Dán briós kovászosan.



  • 300 g liszt
  • 1,5 ek oliva vagy kokusz  olaj
  • 30 g kokuszcukor 
  • fél kiskanál fahéj
  • 1 tojás + 1 a kenéshez
  • fél kiskanál só
  • 15 dkg kovász
  • 100 ml mandula tej
Töltelék:

  • 4 ek nutella
  • 10 dkg darált dió
Előtésztát készitek 15 dkg kovászból 150 gramm lisztből és 100 ml manula tejből. 
Összekeverem hagyom megkelni utána beleteszem a többi hozzávalót összedagasztom és 1 órát kelesztem közben 3x hajtogatom a tésztát,hogy jó levegős legyen.
Mikor eltelt az 1 óra a lenti képek alapján formázom.
A tölteléket összekeverem és elosztom szépen 6 fele. Megformázom és muffin formákba teszem és éjszakára hütőbe teszem ( reggel kiveszem hagyom felmelegedni a tésztát) vagy hagyom megkelni  melegen,tojással lekenem és  sütöm 190 fokon 25 percig. Tűpróbával ellenőrizd készen van-e.

Íme jó étvágyat:

















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon