Dán briós kovászosan.
- 300 g liszt
- 1,5 ek oliva vagy kokusz olaj
- 30 g kokuszcukor
- fél kiskanál fahéj
- 1 tojás + 1 a kenéshez
- fél kiskanál só
- 15 dkg kovász
- 100 ml mandula tej
Töltelék:
- 4 ek nutella
- 10 dkg darált dió
Előtésztát készitek 15 dkg kovászból 150 gramm lisztből és 100 ml manula tejből.
Összekeverem hagyom megkelni utána beleteszem a többi hozzávalót összedagasztom és 1 órát kelesztem közben 3x hajtogatom a tésztát,hogy jó levegős legyen.
Mikor eltelt az 1 óra a lenti képek alapján formázom.
A tölteléket összekeverem és elosztom szépen 6 fele. Megformázom és muffin formákba teszem és éjszakára hütőbe teszem ( reggel kiveszem hagyom felmelegedni a tésztát) vagy hagyom megkelni melegen,tojással lekenem és sütöm 190 fokon 25 percig. Tűpróbával ellenőrizd készen van-e.
Íme jó étvágyat:
Itt az élesztős recept is : https://peklanyleszek.com/2017/02/09/dan-brios-a-legmutatosabb-peksuti/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése