Eper sajttorta
Hozzávalók:
250 gram eper
2x 300 ml sajtkrém
1 tk vanilia aroma
20 dkg porcukor
300 ml tejszín
20 dkg darált keksz
5 dkg vaj
Csoki a díszítéshez
Elkészítés:
A darált kekszet összekeverem az 5 dkg olvasztott vajjal és zsírpapírra a kibélelt tortaformába belenyomkodom az aljába. Hűtőbe teszem mi készítem a krémet.
A porcukrot a sajtkrémmel robotgéppel összekeverem utána a tejszínt kemény habbá verem és összekeverem a sajtkrémmel ha valaki tart tőle hogy nem áll össze tehet bele zselatint de nem fontos.
A krémbe teszek darabolt epret ízlés szerint rákenem a kekszes alapra és jó pár órára a hűtőbe teszem én szeretem egész éjszakára.
(Az epreket felszeletelem és a forma a gyűrű köré helyezem szépen oda tapasztom és utána öntöm bele a krémet .) Mikor összeállt a tortánk dekoráljuk ízlés szerint én epret mártottam fehércsokiba és barna csokival díszítettem ,a csoki szíveket sütőpapírra rajzoltam és megvártam míg megmerevedik és úgy tettem a tortára.
Célszerű csoki tollat használni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése