Elkezdtem az Indiai konyha iránt érdeklődni. Az első probálkozásom a butter chicken chapatival.
Magyarul vajas csirke.....
Az Indiai konyha alapja a sok fűszer.

Butter chicken: 

Hozzávalók:


1 ½ ek  sótlan vaj 
1 ek garam masala
4 fokhagyma 
1 vöröshagyma 
1 tk gyömbér 
2 zöld chilli
1 tk chilli por
300 ml paradicsomszósz
Só bors izlés szerint
Végén megszórni darabolt korianderrel.
500 gramm csirkemell
Egy bögre basmati rizs
Chapati recept lejebb Én 6  dbot készitettem.

Elkészités:
 Összedarabolt vöröshagymát és a fokhagymát és a gyömbért megpirítom egy kis olivaolajon hozzáteszem a paradicsomszószt és szépen felfőzöm, közben a csirkemellet megkaphatom egy kis olajon utána beleteszem a paradicsomszószba,beleteszem az összes fűszert  és a vajat jól összefőzöm és félreteszem. Utána megfőzöm a rizst elkészítem a chapatit.  A végén megszórom darabolt korianderrel.
 Jó étvágyát hozzá.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon