Gyros házi pitével.

Hozzávalók a pitéhez:

500 gramm liszt
2 dl langyos víz
2ek száraz élesztő
1 tk só
1 tk cukor
( Én teszek bele fokhagymaport is 1 ek)

Elkészitése:
Az élesztőt felfutattom a vizbe cukorral.
Utána a lisztbe elkeverem a sót és beleteszem a élesztős vizet fokhagymaport.
Összedolgozom géppel vagy kézzel míg egynemű nem lesz szépen elválik az edény falától.
Letakarom hagyom kelni 1,5 órát.
Utána gombocókat gyártok belőle és kinyújtom fél centisekre és serpenyőbe megsűtöm mindkét oldalát. Félreteszem hűlni és bevágom majd,hogy megtölthessem.

Belevalók:

Ízlés szerint zöldségek és 30 dkg csirkemell kis csíkokra felvágva gyros fűszerben megforgatva kisütve kis oliva olajon vagy kókuszolajon.

Tzatiki:
2 dl joghurt bele reszelt uborka,kapor,fohagyma ízlés szerint.

Én úgy szoktam,hogy szépen zsebet vágok a pitébe belekenek tzatikit utána zöldségek rá a húsi és újra szósz!
Íme:






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon