Rozsos tejes kifli ( kelesztés nélkül) 

Hozzávalók:

35 dkg liszt ebből 25 dkg finomliszt 10 dkg rozsliszt
2 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
1 tk só
2,5 dkg vaj
Kevés tej a kenéshez és pár szem köménymag vagy sűtős só ha szereted.

Elkészités

A tejet fellangyositom beleteszem a cukrot és az élesztőt összekeverem és hagyom,hogy felfusson.
Közben a liszteket összekeverem beleteszem a sót és az olvasztott vajat. Dagasztó géppel csinálom,de kézzel is lehet.
Az élesztős tejet is beleteszem és gomboccá gyúrom dagasztom.
Kiveszem kétfelé választom kinyújtom utána 4 fele vágom. Minnél vékonyabbra nyújtom és feltekerem. Zsírpapiros tepsibe teszem.Tejjel megkenem és szórók rá köménymagot vagy sót,kicsit megnyomkodom,hogy ne essen le róla.
A sűtőt felmelegitem 200 fokra és alulra teszek egy tepsibe vizet és mikor felmelegedett akkor beteszem a kifliket. 20-25 percig sűtőm mig piros ropogos lesz.
Jó étvágyat hozzá.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon