Sziasztok!

Először is szeretnék minden kedves látógatómnak Kellemes húsvétot kiváni!
és arra gondoltam újra megosztom veletek a foszlós kalácsom receptjét csak most nagyon pontosan!

Foszlós kalács

Hozzávalók 

220 ml tej
2,5 dkg élesztő
0,5 liszt 
3 ek cukor nálam nyers nád
4-5 zacskó vaniliás cukor
5dkg olvasztott vaj
2 tojássárgája

Elkészitése

A lisztet keverő tálba mérem, közben a tejet kicsit megmelegitem beleteszem a kézmeleg tejbe az élesztőt és a cukrot.
Összekerem egyneművé letakarom hagyom picit kelni. Mikor felfutott beleteszem a lisztbe és elinditom a keverőgépet. Beleteszem a tojások sárgáját és a vaniliáscukrot, olvasztott vajat.
Hagyom,hogy a gép jól összedolgozza egy nagy gombócá. A jó kalács tészta lágy de nem ragacsos, ezért ellenőrizd a kezeddel,ha kell még tegyél bele tejet,de csak meleget vagy lisztet ezt neked kell látnod.
Sokszor hiába ugyanaz a márka mégis több vagy kevesebb liszt kell egy sütibe.
Szóval egy nagy golyót kell kapnunk ami lágy,de nem ragad és olyan,mint egy jó gyurma.
Mikor kész hagyom 1- 1,5 órát kelni.
Utána annyi rudat gyurok belőle amekkora fonást szeretnék csinálni.
Megfonom es beleteszem a tepsibe meleg helyre teszem még 20 percre es megkenem szépen egy tojással es beteszem előmelegitett sűtőbe 180 fok 20-25 percre sűlni max 30 perc ,de ezt is ellenőrzöm,mert mindenkinek mas a sűtője.
Jo etvagyat hozza!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon