Svéd puncsrolló

Ezt az édességet nagyon szeretjük a Párommal és már nagyon régóta el szerettem volna késziteni. 4 évig kint éltünk Svédországba és onnan ez a kedvencünk, hát íme:


Hozzávalók:

250 gramm darált keksz ( bármilyen jó)
2 ek porcukor ( nálam nád)
3 ek kakaópor
1 rumaroma  vagy rum
Mazsola,de nem fontos pár szem csak
5 dkg vaj
1 ek porcukor a marcipán kinyújtásához
500gramm marcipán ha van zöld ha nem akkor plusz zöld ételfesték
1 tábla csoki
Kevés tej

Elkészitése:

A vajat porcukorral kakaóval krémesre kavarom. Beleteszem a rumaromát gyúrható a cél ezért teszek bele pici tejet amennyit felvesz.
A marcipánt színezem ,ha nem zöld. A nyújtófát beporcukrozom és kinyújtom a marcipánt és a kakaós masszát hengerre gyúrom és a marcipánba teszem.
Felszetelem 3-4 centisre és olvasztott csokiba mártom a két végét.
Zsírpapira teszem hütőbe és 1 óra múlva fogyasztható.
Ne hagyjátok ki isteni!
Jó étvágyat:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon