Edit egyszerű oroszkrém tortája.
Hozzávalók:
Először sütünk egy piskótát. Régebbi receptjeimnél megtalálod a piskóta receptemet.
Az oroszkrémem:
300 ml növényi habtejszín
35ml rum
Egy marék mazsola
4ek nádcukor
1,5 csomag jó minőségű vanilia pudingpor
6dl tej
Torta bevonásához:
300 ml növényi tejszin
2 ek cukor
Csoki toll
Egy fél zacskó piritott mandula forgács
A piskótát mikor kihűlt 3 felé vágom.A mazsolát beáztattom kicsit rumos vizbe.
A pudingot felteszem főni beleteszem a 2 ek cukrot és nem teljesen keménnyé főzőm. Hagyom kihűlni. Közben felverem a tejszínt kemény habbá verem,teszek bele 2 ek cukrot és belekeverem a kihűlt pudingot és a rumot.
Megkenem vele a torta két szintjét.
A tortát bevonom tejszínnel teszek keveset félre a habrózsa készitéséhez és dekorálom csokitollal,habzacskóval.
Megpiritom a mandula forgácsot és felteszem a torta szélére.
A sziveket zsírpapira nyomtam a csokitollal és mikor megdermedt akkor szépen levettem róla.
A torta jó ha áll egy éjszakán át.
Íme: jó étvágyat!
Hozzávalók:
Először sütünk egy piskótát. Régebbi receptjeimnél megtalálod a piskóta receptemet.
Az oroszkrémem:
300 ml növényi habtejszín
35ml rum
Egy marék mazsola
4ek nádcukor
1,5 csomag jó minőségű vanilia pudingpor
6dl tej
Torta bevonásához:
300 ml növényi tejszin
2 ek cukor
Csoki toll
Egy fél zacskó piritott mandula forgács
A piskótát mikor kihűlt 3 felé vágom.A mazsolát beáztattom kicsit rumos vizbe.
A pudingot felteszem főni beleteszem a 2 ek cukrot és nem teljesen keménnyé főzőm. Hagyom kihűlni. Közben felverem a tejszínt kemény habbá verem,teszek bele 2 ek cukrot és belekeverem a kihűlt pudingot és a rumot.
Megkenem vele a torta két szintjét.
A tortát bevonom tejszínnel teszek keveset félre a habrózsa készitéséhez és dekorálom csokitollal,habzacskóval.
Megpiritom a mandula forgácsot és felteszem a torta szélére.
A sziveket zsírpapira nyomtam a csokitollal és mikor megdermedt akkor szépen levettem róla.
A torta jó ha áll egy éjszakán át.
Íme: jó étvágyat!






Megjegyzések
Megjegyzés küldése