Mascarponés brownie
hozzávalók / 4 adag
A tésztához
115 g étcsoki
115 g sótlan vaj
100 g barna nád vagy kókusz cukor
2 db tojás
50 g tönkölyliszt v. Finomliszt
1 csipet só
A mascarpone krémhez
1 db tojás
225 g mascarpone
50 g cukor
2 kk vanilia kivonat
Elkészítése:
- Lábosban a vajjal az étcsokit olvasszuk fel kis lángon.
- Melegítsük elő a sütőt, egy kicsi tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Keverjük össze a krémsajtot, cukrot, tojást és a vaníliakivonatot.
- A kihűlt vajas csokoládéhoz keverjük hozzá a cukrot, majd egyenként a tojásokat. Végül óvatosan keverjük hozzá a lisztet és a csipet sót.
- Töltsük a tepsibe a csokis tésztát utána a mascarponés krémet.Egy villával keverjük márványosra a felső réteget. A csokis tészta sűrűbb, mint a krémsajtos, arra kell figyelni, hogy jól elkeveredjen a két tészta egymással, de csak a felső rétegben.
- Légkeveréssel sütjük. Akkor jó, ha már nem mozog a sütemény teteje, de még nem sült át egészen.
- Tetejét meg lehet szórni mandulával.
- 180 fokon 20 percig sütöttem.


Megjegyzések
Megjegyzés küldése