Mascarponés brownie

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

115 g étcsoki

115 g sótlan vaj

100 g barna nád vagy kókusz cukor

2 db tojás

50 g tönkölyliszt v. Finomliszt

1 csipet só

A mascarpone krémhez

1 db tojás

225 g mascarpone

50 g cukor

2 kk vanilia kivonat


Elkészítése:


  1. Lábosban a vajjal az étcsokit olvasszuk fel kis lángon.
  2. Melegítsük elő a sütőt, egy kicsi tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  3. Keverjük össze a krémsajtot, cukrot, tojást és a vaníliakivonatot.
  4. A kihűlt vajas csokoládéhoz keverjük hozzá a cukrot, majd egyenként a tojásokat. Végül óvatosan keverjük hozzá a lisztet és a csipet sót.
  5. Töltsük a tepsibe a csokis tésztát utána a mascarponés krémet.Egy villával keverjük márványosra a felső réteget. A csokis tészta sűrűbb, mint a krémsajtos, arra kell figyelni, hogy jól elkeveredjen a két tészta egymással, de csak a felső rétegben. 
  6. Légkeveréssel sütjük. Akkor jó, ha már nem mozog a sütemény teteje, de még nem sült át egészen.
  7. Tetejét meg lehet szórni mandulával.
  8. 180 fokon 20 percig sütöttem.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon