Epres banános tiramisu


Hozzávalók:

Tönkölybúza liszt 8dkg
4 tojás
4ek viz
csipet szódabikarbóna
10dkg nádcukor

Vizes piskótát csinálok.

A tojássárgáját a cukorral vizzel felverem.
Beleszóróm a lisztet,szódabikrbonát utána a tojásfehérjét kemény habbá verem és szépen összekerem a sárgájás liszttel óvatosan,hogy jó levegős maradjon.
Előmelegitett sütőbe 150 fokon 20-30 percig sűtöm.

Míg hűl a piskóta addig a mascarponét(250ml) ami alacsony zsirtartalmú összekeverem egy szintén alacsony zsirtartalmú növényi felvert tejszínnel ami 300ml.
Nádcukrot teszek bele ízlés szerint és vanilia aromát.

A krémet hütőbe teszem mig megcsinálom a kávét 3dl-t kicsi tejjel cukorral és rummal vagy amilyen alkoholt szeretsz teszek bele keveset.

A piskótát ketté vágom vagy csikokra. Leöntöm a kávé felével rá a krémet szeletelve a banánt epret.
Utána piskóta kávé megint krém és megszóróm igazi holland kakaóval.

Hütőbe teszem 1-2 órára!

Jó étvágyat hozzá!












Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon