Apple crumble

Hozzávalók:

35 g zabpehely
35 g zabliszt
15 dkg nádcukor
35 g  vaj
0.5 kg alma
50 g nádcukor
1 tk fahéj
1 marék mazsola
1 ek víz


Elkészítés:


  1. Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, négybe vágjuk, majd a gerezdeket nagy darabokra szeljük (3-4 darabba).
  2. Egy serpenyőbe tesszük őket, megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, meglocsoljuk a vízzel, s melegíteni kezdjük. Kis lángon, 5 percig pároljuk őket.
  3. Az almadarabokat átkanalazzuk egy tűzálló edénybe, a mazsolát beleforgatjuk a visszamaradt cukros-fahéjas lébe, majd az egészet ráöntjük az almákra.
  4. A zablisztet és a zabpelyhet alaposan elkeverjük, majd összemorzsoljuk őket a vajjal. 
  5. Ekkor hozzáadjuk a cukrot is, kézzel ezt is belemorzsoljuk a crumble-be.
  6. Az egészet egyenletesen a töltelék tetejére szórjuk.
  7. 190 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, míg az almák jól átmelegszenek, a tető pedig szép aranyszínűre pirul. 
  8. Fagylaltal vagy tejszínhabbal szervirozom.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon