Szórt túrós:



  • Szórt túrós pite (lusta túrós)

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • vaníliás cukor
  • citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • rum (opcionális)
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A mazsolát beáztatjuk a rumba. Egy tepsit kikenünk vajjal.

A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, beleteszük a sütőport, és az egészet összekeverjük, majd a felét a tepsibe szórjuk. Egy másik edényben a túrót vaníliás cukorral ízesítjük, majd belereszeljük a citrom héját. Beleszórjuk a mazsolát, és beleöntjük a tepsibe. Rálocsoljuk a tejfölt, majd rászórjuk a maradék lisztet, elsimítjuk.

A tejjel elkeverjük a tojást, és a tepsiben lévőkrelocsoljuk egyenletesen. A végén ráöntjük a maradék megolvasztott vajat, s betesszük az előmelegített sütőbe (180 C fok, hőlégkeverés). Amikor szép aranybarnára sült, elzárjuk a sütőt.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon