Szórt túrós:
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 35 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- vaníliás cukor
- citromhéj
- 5 dkg mazsola
- rum (opcionális)
- 2 dl tejföl
- 3 dl tej
- 3 db tojás
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumba. Egy tepsit kikenünk vajjal.
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, beleteszük a sütőport, és az egészet összekeverjük, majd a felét a tepsibe szórjuk. Egy másik edényben a túrót vaníliás cukorral ízesítjük, majd belereszeljük a citrom héját. Beleszórjuk a mazsolát, és beleöntjük a tepsibe. Rálocsoljuk a tejfölt, majd rászórjuk a maradék lisztet, elsimítjuk.
A tejjel elkeverjük a tojást, és a tepsiben lévőkrelocsoljuk egyenletesen. A végén ráöntjük a maradék megolvasztott vajat, s betesszük az előmelegített sütőbe (180 C fok, hőlégkeverés). Amikor szép aranybarnára sült, elzárjuk a sütőt.
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, beleteszük a sütőport, és az egészet összekeverjük, majd a felét a tepsibe szórjuk. Egy másik edényben a túrót vaníliás cukorral ízesítjük, majd belereszeljük a citrom héját. Beleszórjuk a mazsolát, és beleöntjük a tepsibe. Rálocsoljuk a tejfölt, majd rászórjuk a maradék lisztet, elsimítjuk.
A tejjel elkeverjük a tojást, és a tepsiben lévőkrelocsoljuk egyenletesen. A végén ráöntjük a maradék megolvasztott vajat, s betesszük az előmelegített sütőbe (180 C fok, hőlégkeverés). Amikor szép aranybarnára sült, elzárjuk a sütőt.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése