Jugó krémes




Hozzávalók:
Tészta
25 dkg margarin
30 dkg liszt
2 db tojássárgája
3 ek víz
1 csipet só
1 csomag sütőpor
Töltelék
4 db tojássárgája
20 dkg porcukor
20 dkg csokoládé (reszelt)
25 dkg dió (darált)
Krém
5 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
5 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Tészta
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Az első lapot kisütjük, és félretesszük, ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezzük.

Töltelék
A töltelék hozzávalóit összekeverjük: a sárgáját a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéket felverjük.
A csokit lereszeljük, és a darált diós masszába belekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájához, és belekeverjük a felvert tojáshabot.
Ezt a tölteléket a lapra simítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.

Krém
A pudingot a cukorral felfőzzük.
A tejszínt habbá verjük.
A már nem forró, kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverjük, és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenjük.
A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére tesszük. Egy-két óra múlva szelhetjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

tepsi mérete: 24 x 22 cm


Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy 



majd szeletelésnél ne törjön meg.


























































»



















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon