Kalács Húsvétra és a mindennapokra.

Kalács

220ml tej
2,5 dkg élesztő
0,5 kg liszt
5dkg olvasztott margarin
3ek cukor
4csomag vaniliás cukor
2 tojás sárgája

Ízlés szerint mazsola kakaó,citrom héj.

A tejet felmelegítem picit de csak kicsit.Bele teszem az élesztőt és a cukrokat elkeverem míg fel nem oldódik az élesztő beleöntöm a tálba utána a margarint a lisztet és egy tojás sárgáját.
Összedagasztom megkelesztem 1,5 óra alatt géppel vagy kézzel.
Megfonom 3,4,5,6 fonással még kelesztem a tepsibe fél órát utána megkenem sárgájával és utána megsütöm 175fokon 30 percig.

Jó étvágyat!!!!




Kellemes húsvéti ünnepeket!!!!!!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon