Hagymás kenyér, Köménymagos kenyér
Imádjuk a házi kenyeret szinte mindennap sütjük itthon amióta megvan a kenyér sütőnk.
Ez a recept nekem bevált.
0.5 kg liszt
3,2dl viz
2ek só
1ek cukor
2,2dkg élesztő
Bele tehetünk szárított hagyma, köménymag stb.
A gépbe beletesszük a vízbe feloldott élesztőt a cukorral.
Utána a lisztet és a sót és az ízesítőket
A gépet Én 1,5 órás dagasztás utána kelesztésre állítom,mert így figyelemmel tudom kísérni milyen az állaga és jól megkelt is.Utána rákapcsolom az 1 órás sütésre.
De lehet állítani a 3 órás sima kenyér programra is.
Ilyen lesz belőle:
.
Ez a recept nekem bevált.
0.5 kg liszt
3,2dl viz
2ek só
1ek cukor
2,2dkg élesztő
Bele tehetünk szárított hagyma, köménymag stb.
A gépbe beletesszük a vízbe feloldott élesztőt a cukorral.
Utána a lisztet és a sót és az ízesítőket
A gépet Én 1,5 órás dagasztás utána kelesztésre állítom,mert így figyelemmel tudom kísérni milyen az állaga és jól megkelt is.Utána rákapcsolom az 1 órás sütésre.
De lehet állítani a 3 órás sima kenyér programra is.
Ilyen lesz belőle:
.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése