Almás pite

Dédnagymamám receptje alapján isteni finom omlós.

fél kg liszt
25dkg margarin
vagy zsír vagy keverve és keverem.
200gramm cukor
1 sütőpor
2 tojás
1 citrom héja
A lisztet a vajjal elmorzsolod és a többi anyaggal összekevered ha nem áll össze tejjel segíthetsz rajta utána két részre osztod és be a hűtőbe 1 órára.

Közben elkészíted a bele valót:

10 db alma lereszelve citrom lével leöntve 4ek cukor,fahéj, mazsola dió feltesszük puhára főzni.

A tésztákat kinyújtjuk bele tesszük az egyiket a tepsibe rá öntjük a tölteléket utána rá a tészta másik felét sodrófa segítségével szépen rá tudjuk tenni megszurkáljuk a tetejét.
Előmelegített sütőbe tesszük és 35 percig sütjük először 220 fokon 2 percig utána 150 fokra levesszük és azzal a hőfokkal sütjük végig.
A tetejére fahájas porcukrot szórunk.

Jó étvágyat!!













Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon