Töki pompos:)
tésztához
a tetejére
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva
- 3 fej lilahagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 30-40 dkg húsos szalonna
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
- Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben.
- Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük. Az élesztős vízzel a liszthez keverjük. Ízlés szerint sózzuk.
- A tésztát jól kidolgozzuk.
- Kb. 1 órát langyos helyen kelesztjük.
- Ha megkelt, tűzhely méretű tepsibe tesszük és szétnyomkodjuk, hogy mindenhová azonos vastagságú tészta jusson. Tetejét villával egy kicsit megszúrkáljuk.
- Előmelegített (175 fokos/ gáz 7-es fokozat) sütőben elősütjük. (A teteje szilárd legyen.) Kb. 5 perc.
- Kivesszük a sütőből és a tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel.
- Rátesszük a felkockázott szalonnát és a felkarikázott lilahagymát.
- A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- Kb. még 10-15 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése