Málnás mandulás csoki mousse torta

Sütünk egy kakaós piskótát.
Készítünk egy csoki mousse-t vagy porból vagy így: 
  • 30 dkg csoki
  • 45 g sótlan vaj 
  • 5 tojás (szétválasztva)
  • 4 ek porcukor
  • 240 ml  zsíros tejszín
  • 1 tk vaniliás cukor

  1. A mousse elkészítése előtt fél órával egy hidegálló edényt beteszünk a mélyhűtőbe.
  2. Egy hőálló keverőtálban a feltördelt csokoládéhoz hozzáadjuk a felkockázott vajat és gyöngyöző víz tetejére helyezzük (ne érintkezzen a víz az edénnyel!). Lassú keverés közben megolvad, majd zárjuk le alatta a gázt.
  3. A tojássárgákat és 2 evőkanál porcukrot összekeverünk. Ezt is vízgőz fölé tesszük, és mikor felmelegszik, egy keverőtálban magas fokozaton felverjük, míg kivilágosodik.
  4. Ezután összevegyítjük a csokoládéval (megjegyzésként mondanám, hogy nem lehet tökölni, gyorsan kell csinálni, mert ha a csoki kihűl, összeáll, stb.)
  5. A maradék 2 evőkanál porcukorral felverjük a tojásfehérjét és lapátolósan hozzáadjuk a csokis masszához.
  6. Elővesszük a mélyhűtőből a jeges edényt, amiben felverjük a tejszínt a vaníliakivonattal, és végül még ezt is hozzáadjuk a masszához.
  7. 2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztjuk.

A por egyszerűbb és Isteni finom és olcsóbb.Miután kész ráöntjük a kihűlt piskótára megszóróm mandulával és málnával.Fogyasztjuk:)))

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon