Málnás mandulás csoki mousse torta
Sütünk egy kakaós piskótát.
Készítünk egy csoki mousse-t vagy porból vagy így:
- 30 dkg csoki
- 45 g sótlan vaj
- 5 tojás (szétválasztva)
- 4 ek porcukor
- 240 ml zsíros tejszín
- 1 tk vaniliás cukor
- A mousse elkészítése előtt fél órával egy hidegálló edényt beteszünk a mélyhűtőbe.
- Egy hőálló keverőtálban a feltördelt csokoládéhoz hozzáadjuk a felkockázott vajat és gyöngyöző víz tetejére helyezzük (ne érintkezzen a víz az edénnyel!). Lassú keverés közben megolvad, majd zárjuk le alatta a gázt.
- A tojássárgákat és 2 evőkanál porcukrot összekeverünk. Ezt is vízgőz fölé tesszük, és mikor felmelegszik, egy keverőtálban magas fokozaton felverjük, míg kivilágosodik.
- Ezután összevegyítjük a csokoládéval (megjegyzésként mondanám, hogy nem lehet tökölni, gyorsan kell csinálni, mert ha a csoki kihűl, összeáll, stb.)
- A maradék 2 evőkanál porcukorral felverjük a tojásfehérjét és lapátolósan hozzáadjuk a csokis masszához.
- Elővesszük a mélyhűtőből a jeges edényt, amiben felverjük a tejszínt a vaníliakivonattal, és végül még ezt is hozzáadjuk a masszához.
- 2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztjuk.
A por egyszerűbb és Isteni finom és olcsóbb.Miután kész ráöntjük a kihűlt piskótára megszóróm mandulával és málnával.Fogyasztjuk:)))
Megjegyzések
Megjegyzés küldése