Zserbó torta
Hozzávalók
Tésztához:
35dkg liszt
1 tojás
1dkg élesztő
1dl tej
5dkg cukor
20dkg vaj
1 késhegynyi szódabikarbóna
Töltelékhez:
35dkg baracklekvár
25dkg darált dió
25dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
10dkg jó minőségű étcsokoládé
10dkg tejcsokoládé
8dkg vaj
35dkg liszt
1 tojás
1dkg élesztő
1dl tej
5dkg cukor
20dkg vaj
1 késhegynyi szódabikarbóna
Töltelékhez:
35dkg baracklekvár
25dkg darált dió
25dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
10dkg jó minőségű étcsokoládé
10dkg tejcsokoládé
8dkg vaj
Elkészítés
1. Az élesztőt a langyos tejjel és 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a maradék cukrot, a tojást, a szódabikarbónát és a sót, jól összedolgozzuk.
2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, mindegyik lapot egy közepes tortaforma méretéhez kinyújtjuk. A formát kivajazzuk, kilisztezzük.
De, a tészta ne érjen a forma széléig.
3. Az egyik lapot megkenjük lekvárral, meghintjük a porcukros, vaníliás cukros, darált dió felével.
Ráhelyezzük a másik lapot, azt is ugyanígy készítjük elő, erre rátesszük a harmadik lapot, úgy hogy a széleket kicsit betakarjuk vele.
4. A tésztát szobahőmérsékleten 1 órán át kelesztjük, majd a tetejét megszurkáljuk és 180°C-os sütőben aranybarnára sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
5. A csokoládékat feldaraboljuk, a vajat hozzáadjuk és mikroba, néha megkeverve felolvasztjuk, simára keverjük. A tésztára öntjük, szépen elsimítjuk. Hagyjuk megdermedni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése