Rizskoch gyerekkori kedvencem




Hozzávalók: 
  • 25 dkg rizs
  • 3/4 l tej
  • 4 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 5 dkg mazsola
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészitése: 

  1. A rizst jól átmossuk, majd lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, feltesszük főni,  beledobjuk a vajat, sót. Ha a vizet felszívta, a tejet hozzáöntjük, és  -gyakori kevergetés mellett - puhára főzzük.
  2. A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük, beletesszük a reszelt citromhéjat, a megfőtt-kihűlt rizst, és a tojások felvert habját, valamint a beáztatott mazsolát.
  3. Kivajazott, magas falú kb 20 x 30-as tepsibe öntjük a masszát.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 perc alatt halványbarnára sütjük.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon