Vaníliás fahéjas álom
Kelt tészta:
500gramm liszt
2,5 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
1 ek cukor
1ek vaniliás cukor
1 citrom héja
2ek folyékony margarin
Ezeket is sorba beleteszem a kelesztő gépbe az élesztőt feloldom a langyos tejbe.Megdagasztja a gép és megkeleszti 1,5 óra alatt.
Közben csinálunk egy vanília pudingot,és egy kis fahájas cukrot és előveszünk mazsolát és még egy kis olvasztott margarint.
Mikor megkelt a tészta kinyújtjuk téglalapá és megkenjük margarinnal megszórjuk fahéjas cukorral ízlés szerint utána rá a pudingot és a mazsolát.
Feltekerjük és kivajazott torta formába kunkorítjuk bevagdossuk 5centiméterenként akár jobban is mint Én:)
Porcukros vizet kenünk rá a sütés 3/4-nél.
Előmelegített sütőbe 35 percig sütjük 200fokon.
Íme:
Sok sikert jó étvágyat!!
500gramm liszt
2,5 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
1 ek cukor
1ek vaniliás cukor
1 citrom héja
2ek folyékony margarin
Ezeket is sorba beleteszem a kelesztő gépbe az élesztőt feloldom a langyos tejbe.Megdagasztja a gép és megkeleszti 1,5 óra alatt.
Közben csinálunk egy vanília pudingot,és egy kis fahájas cukrot és előveszünk mazsolát és még egy kis olvasztott margarint.
Mikor megkelt a tészta kinyújtjuk téglalapá és megkenjük margarinnal megszórjuk fahéjas cukorral ízlés szerint utána rá a pudingot és a mazsolát.
Feltekerjük és kivajazott torta formába kunkorítjuk bevagdossuk 5centiméterenként akár jobban is mint Én:)
Porcukros vizet kenünk rá a sütés 3/4-nél.
Előmelegített sütőbe 35 percig sütjük 200fokon.
Íme:
Sok sikert jó étvágyat!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése