Ananászos fordított karamell torta

Hozzávalók:
  • 5 szelet kerek ananász
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
Sütemény tésztához:
  • 25 dkg vaj
  • 8 evők. kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só

  1. A megtisztított ananászt karikákra vágom, majd három karika kivételével félbevágom.
  2. A vajat megolvasztom, hozzáadom a cukrot és világos karamellt készítek.
  3. Beleteszem a gyümölcsöt és kb. 5-5 percet karamellizálom mindkét oldalát.
  4. Tortaformába vagy egy hőálló lábas aljára teszem az ananászokat és rákanalazom a karamellt. (A csatos tortaforma nem alkalmas!)
  5. Amíg hűl, addig elkészítem a süteménytésztát: a puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, csipet sót és a tejfölt. Jól összedolgozom.
  6. Rákanalazom a karamellizált ananászra.
  7. Előmelegített, hőlégkeveréses sütőben, 190°C fokon, kb. 40 percig sütöm. (Hagyományos gázsütőben kb. 60 perc.) Egy tűpróbával, teljesen megbizonyosodhatunk arról, hogy megsült a tészta.
  8. 5 percig hűlni hagyom, majd óvatosan egy rácsra borítom.
recept:nosalty

Nem vmi szépség de Isteni finom!!!és egyszerű!!

Sok sikert




Képeim :  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon