Ananászos fordított karamell torta
Hozzávalók:
- 5 szelet kerek ananász
- 5 dkg vaj
- 8 dkg cukor
Sütemény tésztához:
- 25 dkg vaj
- 8 evők. kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 tojás
- 40 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- A megtisztított ananászt karikákra vágom, majd három karika kivételével félbevágom.
- A vajat megolvasztom, hozzáadom a cukrot és világos karamellt készítek.
- Beleteszem a gyümölcsöt és kb. 5-5 percet karamellizálom mindkét oldalát.
- Tortaformába vagy egy hőálló lábas aljára teszem az ananászokat és rákanalazom a karamellt. (A csatos tortaforma nem alkalmas!)
- Amíg hűl, addig elkészítem a süteménytésztát: a puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, csipet sót és a tejfölt. Jól összedolgozom.
- Rákanalazom a karamellizált ananászra.
- Előmelegített, hőlégkeveréses sütőben, 190°C fokon, kb. 40 percig sütöm. (Hagyományos gázsütőben kb. 60 perc.) Egy tűpróbával, teljesen megbizonyosodhatunk arról, hogy megsült a tészta.
- 5 percig hűlni hagyom, majd óvatosan egy rácsra borítom.
recept:nosalty
Nem vmi szépség de Isteni finom!!!és egyszerű!!
Sok sikert
Képeim :
Megjegyzések
Megjegyzés küldése