Farmer kenyér
2 féle képpen lehet elkésziteni:)
Egyszerűbb veszel a lidl-be farmer kenyér lisztet beleöntöd a kenyérsütőgépbe 600grammot 350ml langyos vízzel és kevés olíva olajjal.Én a dagasztás programot választom kelesztéssel ott jobban tudod figyelemmel kísérni,hogy jó magasra keljen a kenyér.1,50 perc,vagy 1,30 perc géptől függ mikor megkelt kicsit meglocsolod vízzel és megszórod szezámaggal,vagy tökmaggal amivel tetszik.A kenyér tésztájába is keverhetsz bármilyen maggot: napraforgó mag, tökmag,stb.
Másik nehezebb:
teljes kiőrlésű liszt 400 gramm,200g fehér liszt,fél csomag szárított élesztő,1,5 evőkanál cukor,1evőkanál só,370 ml viz
1 ek olíva olaj. Be a gépbe és az előzők szerint eljárni.
Alulra a viz rá a liszt lyukat ásunk bele odateszük a cukrot az élesztővel betakarjuk liszttel és rá a sót olívával.A só ne találkozón az élesztővel.A tészta állaga mindig más lehet ha nem áll össze adjunk hozzá vizet a tészta mindig jó ruganyos legyen ne legyen túl lágy és kemény se!!
Természetesen kézzel is meggyúrhatod és letakarod 2 órára megkel és utána formába teszed vagy formára alakítod tepsire teszed és sima sütőben is megsütheted,de akkor alulra tegyél vízzel teli tepsit a sütés közben.
Sok sikert!!
Egyszerűbb veszel a lidl-be farmer kenyér lisztet beleöntöd a kenyérsütőgépbe 600grammot 350ml langyos vízzel és kevés olíva olajjal.Én a dagasztás programot választom kelesztéssel ott jobban tudod figyelemmel kísérni,hogy jó magasra keljen a kenyér.1,50 perc,vagy 1,30 perc géptől függ mikor megkelt kicsit meglocsolod vízzel és megszórod szezámaggal,vagy tökmaggal amivel tetszik.A kenyér tésztájába is keverhetsz bármilyen maggot: napraforgó mag, tökmag,stb.
Másik nehezebb:
teljes kiőrlésű liszt 400 gramm,200g fehér liszt,fél csomag szárított élesztő,1,5 evőkanál cukor,1evőkanál só,370 ml viz
1 ek olíva olaj. Be a gépbe és az előzők szerint eljárni.
Alulra a viz rá a liszt lyukat ásunk bele odateszük a cukrot az élesztővel betakarjuk liszttel és rá a sót olívával.A só ne találkozón az élesztővel.A tészta állaga mindig más lehet ha nem áll össze adjunk hozzá vizet a tészta mindig jó ruganyos legyen ne legyen túl lágy és kemény se!!
Természetesen kézzel is meggyúrhatod és letakarod 2 órára megkel és utána formába teszed vagy formára alakítod tepsire teszed és sima sütőben is megsütheted,de akkor alulra tegyél vízzel teli tepsit a sütés közben.
Sok sikert!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése