Zserbó,mert hamarosan itt a karácsony:)

Tavaly sütöttem életem első zserbóját:)
Receptje:

Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 tojás
2 púpozott evõkanál porcukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztõ
csipetnyi sütõpor
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 evõkanál olaj
baracklekvár

Elkészítés:
Lisztben elkeverjük a sütõport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tejben felolvasztjuk az élesztõt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
Egynemû tésztává állítjuk össze, és 3 db cipót formálunk belõle. Az egyiket a tepsi méretével azonos nagyságúra kinyújtjuk, és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszúrkáljuk. Megkenjük baracklekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár) és rászórjuk a dió felét. A másik cipóból nyújtott tésztalapot készítünk és betakarjuk vele az alsót, majd megszúrkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, és dióval.
Ezután a 3. tésztával befedjük.
1 órán át kell keleszteni, az idõ leteltével megszúrkáljuk, és sütni kezdjük. Sülés közben felolvasztunk vmi isteni finom tejcsokit és rákenjük!!
Igy igazán finom lesz!!

Ime:


Megjegyzések

  1. Egy tipp. Nem lesz száraz, ha miután megsült kiborítjuk a tepsiből. Mert így a sülés közben alulra folyt lekvár vissza tud folyni. Mamám receptje ugyanez csak a végén a fentiekkel isteni. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon