Házi granola


Aki ismer tudja inkább mindent szeretek itthon elkésziteni,hogy tudjam mi van benne.
Íme egy általam kifejlesztett granola recept:

500 gramm zabpehely
100 ml felmelegitett tiszta méz ( amilyet szeretsz)
Egy marék mag válogatás
( napraforgómag,tökmag,szezámmag,lenmag)
1 kiskanál fahéj.
Ezt mind jól összekevered egy tálba elterited egy tepsiben és 150 fokos sütőben a felső szinten sütöd aranybarnára úgy,hogy 5 percenként átkevered,hogy mindenhol szépen megsüljön.
Ez kb 20-30 perc.
Mikor kész de még nem hűlt ki tegyél bele aszalt gyümölcsöket.
Én ilyen keverékeket szoktam venni de bármit tehetsz bele isteni lesz és házi!
Aki allergiás a mézre próbálja meg juhar sziruppal vagy agave vagy datolya sziruppal.
Reggelire rétegelve joghurttal a tetejére friss gyümölcsökkel tökéletes  ez az adag 1 hétre elegendő ha mindennap reggel ezt eszed.

Jó étvágyat!








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon